A MÚOSZ egyik legrégebben – az 1950-es évek óta – működő és legnépesebb szakosztálya. Célja a végre húzóágazatnak minősített hazai turizmus kormányzati és regionális céljainak támogatása, a figyelem felhívása a rendellenes jelenségekre, a visszásságok leleplezése, az új létesítmények és kezdeményezések bemutatása. A napi- és hetilapoknál, szakfolyóiratoknál, illetve az elektronikus sajtóban dolgozó kollégák közvetve és közvetlenül igyekeznek meggyőzni a közvéleményt a „házigazda-szemlélet” fontosságáról: elsősorban az utazási irodákban, a szállodaiparban és a vendéglátásban tevékenykedő százezrek jelentős mértékben befolyásolhatják Magyarország külföldi megítélését éppúgy, mint a bel- és külföldi üdülésre vállalkozó magyar családok hangulatát, az éttermekbe, szórakozóhelyekre betérők véleményét. Tevékenységük kiterjed a hazai gasztronómia hagyományainak ápolására, konyhaművészetünk népszerűsítésére, amiben más szakosztályokkal is gyakran szorosan együttműködnek.
dr. Elek Lenke
elnök
E-mail: drelek@hotmail.com
Hajós Anna
titkár
Vezetőségi tagok
- Kőhalmi Dezső
- Okolicsányi Zoltán
- Magyar Éva
- Söptei Zsuzsa
A szakosztályi meghívó
A szakosztály publikációi
„Ladik” állt a Kis-Duna mentében
…és várta a Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály addigra „lábuk lejárták” tagjait egy óra pihentető hajókázásra. Előtte persze történt egy s...
Naszály alján, falu szélén…
…higgye el, hogy igaz élmény. Főleg, ha gyerek is van a társaságban. Mert nemigen akad – egy egész, ott eltöltött...